A KRISTÁLYOKRÓL

Az alább olvasható kis ismertetőben több helyen is Corrine Kenner: A kristályokról kezdőken c. könyvéből idézek, ha bővebben érdekel a téma, érdemes ezt a könyvet is fellapozni – ott részletesebben olvashatsz a kristályokról és természetükről.

A gyógyító kövek rövid története

Az ásványok Kristályokra való utalást már a Bibliában is olvashatunk. A Jelenések Könyvében tizenkét drága- és féldrágakő felsorolását találhatjuk.

A kövekkel való gyógyítást elsőként Hildegard von Binden apátnő jegyezte le már a 12. században! Az apátnő már nem csak a kristályok testre való rátételével foglalkozott, hanem kidolgozta azok belsőleg való alkalmazását is mint például drágakövek lenyelése, feloldott ásványokból drágakővizek készítése.

A 16. századtól már igen fontos szerepet játszottak a kristályok a gyógyításban. Paracelsus a gyógykövek alkalmazása mellett már azok szerkezetével is foglalkozik könyvében.

A mai orvostudomány is elismeri a különböző ásványok és nyomelemek fontosságát szervezetünk számára. Ezek mellett gondoljunk csak még az ásványvizekre, vagy a gyógyfürdőkre.

Különböző kutatások többek között már azt is bebizonyították, hogy a fény, vagy testünk melegének hatására megváltozik az ásványok molekuláris szerkezete. Ebből pedig számomra az a feltételezés következik, hogy ez a hatás “visszafelé” is működik.

És egy kis elgondolkodtató érdekesség

Gyakran hallani, hogy bizonyos kövek, amelyek azelőtt nem bukkantak fel, egyszer csak előkerülnek, illetve ez fordítva is igaz: vannak olyan kristályok, amelyek napjainkban ritkaságnak számítanak, ritkábban találnak rájuk. Úgy tűnik, mindig akkor bukkannak a felszínre, amikor épp itt az “ideje”, amikor éppen az adott rezgésekre van szükség.

Az ásványok és a tudomány

A kristályok számos fizikailag igazolható tulajdonsággal bírnak. Sajátos fizikai felépítésüknek köszönhetjük pl. a lézert, radart, találkozhatunk velük a rádióban, számítógépben, stb.

A kristályok: energiát vesznek fel, tárolnak, alakítanak át, energiát bocsátanak ki, visszaverik, megtörik vagy felerősítik az energiát,egyensúlyba hozzák és harmonizálják az energiát,képesek ráhangolódni más forrásokra,használhatók kommunikációs eszközként is, mert jeleket adnak le, rögzítik az idő ?múlását? és az eseményeket.

A modern tudósok is egyetértenek abban, hogy a fizikai tárgyak is energiából épülnek fel, s a kristályok az energia rendkívül magas szinten szerveződött egységei. A kvantumok szintjén a kristályok, mint tudatos létező, folyamatos mozgásban vannak: az univerzum rezgéseire táncolnak. Mintázatuk és szerkezetük a természet törvényeit követve alakul ki.

A szakrális geometriát ismerők és kedvelők számára nem árulok el nagy titkot, de talán sokan nem tudják, hogy a kristályok szerkezeteiben az ún. platóni testek (vagy más néven szabályos testek) köszönnek vissza. Az ókori görögök feltételezése szerint (akik iskolát hoztak létre a platóni testek tanulmányozására) világegyetemünket leegyszerűsíthetjük erre az öt formára. Nem mennék bele a részletekbe, nagyon sok információt lehet olvasni ezzel kapcsolatban.

A kristályok és a DNS

Az emberek és az ásványok között sok hasonlóság van. A kristályok atomokból épülnek fel, melyek tökéletesen szimmetrikusan, spirálisan rendeződnek el, mi emberi lények pedig saját kristályszerkezettel rendelkezünk. A DNS spiráljától csontjaink, izmaink és bőrünk magasan szervezett, szimmetrikus rendszeréig mi is egyfajta élő, lélegző kristályok vagyunk. Testünk két lényeges összetevője is megegyezik a kristályokéval: a szilícium és az oxigén, a földkéreg két leggyakoribb eleme. A kristályokhoz hasonlóan testünk is képes energiát gyűjteni, tárolni és kibocsátani. A 12 DNS Mesterkristályról részletesebben a 12dns.hu társhonlapunkon olvashatsz, ahol meg is vásárolhatod azokat.

A gyógykövek hatása

Az szinte már mindenki számára önmagában egy ismert tény, hogy ha kristályok vannak a környezetünkben, megemelik az energia minőségét, aminek ki vagyunk téve.

A kristályok hatással vannak lényünk minden aspektusára? testre, lélekre, szellemre.

A kristályok minden esetben hatással van ránk rezgéseik által, azonban a bennük tárolt tudást, információt csak olyan mértékben tudják átadni, amennyire azt megengedjük nekik. Tehát ha kommunikálunk, tudatosan dolgozunk velünk rezgésükkel segíthetnek, kiigazíthatják a bennünk keletkezett “zavart”.

rubin

A gyógyító kristályok alkalmazási területei

A gyógykövek talán legelterjedtebb felhasználási módja, ha a testünkön viseljük őket akár ékszer, akár marokkövekként magunknál hordjuk (pl. zsebünkben) – így érintkezve testünkkel, auránkkal, energiamezőnkkel.

Egy másik alkalmazási terület, hogy testünk bizonyos pontjaira egy ideig ráhelyezzük az adott kristályt. Ezt jó, ha nyugodt körülmények között tesszük pl. meditáció vagy alvás, pihenés közben.  Illetve tehetjük éjszaka a párnánk alá is. Kisebb csiszolt kristályokat használjunk.

A kristályokat használhatjuk térenergetizálásra is, vagyis pl. a Feng-Shui segédeszközeként a lakásunk, kertünk különböző pontjaira helyezve kedvezőbb energiákkal ?élhetünk? együtt. Ez esetben a nagyobb méretű köveket részesítjük előnyben.

Ma már egyre elterjedtebb a kristályokkal való masszázs, kezelés. Kimondottan erre a célra készített csiszolt ásványokat vásárolhatunk az üzletekben.

Lehetőség van drágakővizek készítésére, illetve elixírek, esszenciák összeállítására is, melyeket belsőleg fogyasztunk. Használhatjuk a köveket a fürdővizünkbe téve is.

És érdemes kipróbálni még, ha kisebb méretű kristályokat a szánkba helyezzük, szopogatjuk egy kis ideig. Nagyon különleges hatást érhetünk el vele. Vigyázat! Vannak olyan ásványok, amelyek mérgező anyagokat tartalmaznak, ezért csak olyan csiszolt formájú kristályokat tegyünk a számba, amelyeket biztosan ismerünk!

12 DNS Kristályelixír

Kristályok és rezgések

Az szinte már mindenki számára önmagában egy ismert tény, hogy ha kristályok vannak a környezetünkben, megemelik az energia minőségét, aminek ki vagyunk téve.

A kvarckristályok 4620 ciklusnyi rezgésre képesek egyetlen másodperc alatt. Ez már olyan rezgési tartomány, amely nem mérhető emberalkotta eszközökkel. Mindez azt jelenti, hogy amikor kimondottan egy kvarckristállyal dolgozunk, legalább 2000 ciklus/másodperccel emelitek a saját energiavibrációtokat. Az emberiség nagy része másodpercenkénti 200 és 400 ciklus közötti tartományban vibrál. Azok, akik követik fényösvényüket, magasabb szinten vibrálnak, egészen fel a másodpercenként 900 ciklusig. (A Kárpát-medencében a közel múltban ez a rezgéstartomány 1 200- 1 400 körülire emelkedett.) Így elképzelhető, hogy mennyire felerősíti egy kvarckristály az energiamezőnket.

A kristályok alkotják Gaia, a Föld Anya csontvázát.

A kristályok információ- és energia adóvevők. Nagyon erős tudatossággal rendelkeznek, és minden egyes kristályféle felelős az emberek és az általuk képviselt szintek támogatásáért, hogy segítségükkel az emberek fejlődhessenek személyes mintáikon keresztül, hogy megtapasztalhassák amint önmaguk mestereivé válnak.

A kristálybirodalom a kapcsolat a földi sík és a lélek síkja között; mondhatni a kristálybirodalom olyan, mint egy kulcs a másik oldalhoz.

A kristályok rezgéseket bocsátanak ki, embereket vonzva magukhoz, hogy kapcsolatba lépjenek velük, függetlenül attól, hogy mennyit és mit tudnak a kristályokról. Önmagában az, hogy kristályok vannak a környezetedben, megemeli az energia minőségét, aminek ki vagy téve.

aug 15, 2011 | Posted by | A KRISTÁLYOKRÓL bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Premium Wordpress Themes by UFO Themes